top of page
  • Jan Ståhlberg

History World Tour

Updated: Sep 16, 2020

Mandag den 7. september bevægede vi os ud i endnu en verdenstourné. Denne gang var emnet historie og udbyttet var stort. Mange mennesker ser VR som en stor spiller indenfor de naturvidenskabelige fag, men forskning viser at historieformidling er en af de 3 mest brugte fag i VR


Formidling af historie er en vigtig ting, og som det så fint blev pointeret af en deltager, "without history we would be nothing" eller "History have a way of repeating itself - Let's learn from it".


Der er mange meninger omkring formidling af historie og det er blevet en stor del af undervisningen på institutioner såsom Aalborg Universitet. Selv havde jeg et kursus omkring formidling af historie, hvor vi blev indviet i formidling gennem forskellige medier - dog ikke VR.


Lorelle VanFossen co-founder af 'Educators in VR' trådte ind som ekstern aktiv i dette event, hvor hun tog sig af oplæg omkring verdensopbygning og alle de tekniske aspekter. De udvalgte verdener var:D-Day:

"Recreation of a beach in Normandy to honor those who gave their lives in the fight against Fascist regimes and to free those oppressed."

Denne verden bliver brugt i historiesammenhænge, hvor elever lærer om 2. verdenskrig og D-Day hvor de Allierede gik i land i Normandiet i Nordvestfrankrig. Der skildres ikke en bestemt landgang, men de elementer, der benyttes i verdenen, er brugt med det for øje at skabe en forståelse for det visuelle, og følelsen af at være til stede, da begivenhederne tog sted. I denne verden, er der brugt visuelle, men også auditive virkemidler.


Under diskussionen var der enighed om, at verdenen og lydende fungerede fantastisk som virkemiddel. En deltagers far havde været til stede under en landgang, og han var meget imponeret over hvilke følelser, denne verden kunne fremprovokere. Det er disse øjeblikke vores events stræber mod at skabe.
Exhibition Palace:

"Built in Fredericton, New Brunswick in 1864. Burned in 1877."

Denne verden præsenterede deltagerne for verdensopbygning, hvor forskellige elementer blev diskuteret og fremvist. Her var der mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de visuelle effekter, programmet Unity muliggør. Her var det specielt effekter som ilden og brugen af 3060-graders kamera.
Ancient Athens Agora:

"A small test on recreating the Ancient Athens Agora archeological site as it was during Roman Times"

I denne verden, blev vi vist rundt af Lida Liberopoulou, Som har lavet verdenen og stadig videreudvikler den. Her fik deltagerne specialviden indenfor opbygningen af historiske verdener, samt vist eksempler på, hvordan virtuelle verdener, som Lidas, skal bruges.


Formidling af historie er under en konstant udvikling og gennem disse eksempler, blev værktøjer videregivet. Vi anbefaler alle interesserede, at tage en tur ind i disse verdener, for at opleve de virkemidler, der er blevet inkorporeret i de virtuelle rum.


*Hvis der er brug for en generel guide gennem verdenerne, stiller Virtuelle Undervisere og Siliconhagen gerne en medarbejder til rådighed.21 views0 comments

Commenti


bottom of page