top of page
  • Jan Ståhlberg

Brugen af Low-end VR i undervisningen

Updated: Dec 16, 2021

Denne gang havde Virtuelle Undervisere besøg af Henrik Tuxen fra Rungsted Gymnasium. Han har, de sidste tre år, brugt Low-end VR i sin historie og religionsundervisning. Under præsentationen fremlagde han måder, hvorpå Low-end VR kan bruges i undervisningssammenhænge.


Low-end VR er en måde hvorpå skoler, på en billigere måde, kan implementere VR i deres undervisning. Mens der er mange fordele ved de elementer, VR kan bidrage med i undervisningen, fortalte Henrik også om de udfordringer, der ligger i denne økonomiske løsning. Der er ustabilt hardware - da man ved Low-end VR bruger de studerendes mobiler, vil der opstå uforudsete problematikker, og det er omkring 20% af de studerende, der ikke vil kunne få det til at fungere. Derudover, er det ikke professionelle headsets, og dermed vil der være større risiko for køresyge. Dette er en problematik, man vil løbe ind i ved brug af VR, men i low-end spektret, er risikoen større. Der er en masse gratis materiale, der kan bruges, men her er det også noteret, at det ikke altid er kvalitetsprodukter. Software kan også være ustabilt, da apps kan forsvinde, eller forældes. Der er dog mange positive elementer i brugen af VR, da det er inspirerende og sjovt for de studerende. Undervisningen bliver mere aktiv og visuel, hvilket hos mange fremmer indlæring.De didaktiske tanker bag brugen af VR

  • Brug det som et værktøj og ikke en erstatning.

  • Læringskurve.

  • Køresyge.

  • Tekniske og Hardwaremæssige problematikker.

  • Vigtigt med introduktion af teknikken.


Ud over didaktiske overvejelser, kom Henrik også ind på de praktiske overvejelser, der skal tages hensyn til, når man bruger VR, her Low-end VR, i undervisningen. Nogle af de praktiske elementer gik på udstyrets skrøbelighed, forberedelse fra elevernes side, inklusive medbringelse af opladere og høretelefoner, samt sikkerheden under brugen af brillerne i et lukket rum.


Materiale til Low-end VR

  • Youtube: Meget materiale af blandet kvalitet.

  • Google Expeditions: Guidede ture af både undervisere og studerende. Uanede mængder af materiale af blandet kvalitet.


Dette var kun en del af de elementer mandagens oplæg indeholdt, men vi håber, at det kan give en ide om brugen af Low-end VR i undervisningen.


Nedenfor ses et par billeder fra eventet.


20 views0 comments

Comentarios


bottom of page